Bijzonder/Kinderen

Kinderen
Omdat we het belangrijk vinden om kinderen te betrekken bij het proces rondom de uitvaart heeft dit onze speciale aandacht. Kinderen gaan heel anders om met rouwen en afscheid nemen. Wij kunnen door onze jarenlange ervaring ondersteuning bieden in dit proces.
Voorbeelden;
-We kunnen een rouwbezoek organiseren speciaal voor kinderen.
-We hebben heel veel knutselmaterialen om samen met kinderen bijvoorbeeld het deksel van de kist te versieren, maar ook om iets moois te knutselen wat een rol mag hebben bij de afscheidsbijeenkomst.
-We hebben allerlei boekjes welke ouders kunnen voorlezen ter ondersteuning.
-We kunnen een moment in de afscheidsplechtigheid inbouwen voor een ritueel door/met kinderen.

Dragen
Bij een begrafenis moet een kist gedragen worden. Vanzelfsprekend is het mogelijk dat wij dragers inzetten, maar zelf dragen is ook een mogelijkheid. Het kan een laatste eerbetoon aan de overledene zijn. Als u er voor kiest om zelf te dragen dan kunt u altijd rekenen op goede instructies.

Mocht uw wens zijn dat wij dragers voor u inzetten dan is er naast mannelijke dragers ook de mogelijkheid om dit uit te laten voeren door dames. www.draagstersgilde.nl , deze website is een bezoekje waard!

Bloemenband
Wanneer het is de wens is dat iedereen een losse bloem mee neemt naar de uitvaart kan deze op de kist gelegd worden of in een vaas worden gezet, maar het is ook mogelijk dat de bloemen in een bloemenband worden gedaan. Dit geeft een prachtig effect. De bloemen zijn goed zichtbaar en de overledene wordt door bloemen omringd.

Bezoek ook onze facebookpagina voor mooie, bijzondere wetenswaardigheden.

Een enorme band…….

We moesten afscheid van u nemen.
De band is doorgesneden, maar blijft toch bestaan
We kunnen nu alleen nog danken
Voor wat u voor ons heeft gedaan
Het was zo mooi…….
Het leven met jou was zo ontzettend mooi
Aan het verdriet vallen wij nu ten prooi
Veel vrienden reiken ons een hand
We zullen die handen pakken om samen met hen
Te zien hoe jij langzaam die oneindige brug overloopt
En verdwijnt in de eeuwige mist
Och als je eens wist…….
Dat iedereen hier je nu al vreselijk mist…….

Lotte: “Bedankt Dorien dat ik samen met jou een dromenvanger mocht knutselen voor Opa Vlissingen, na de begrafenis heeft papa ‘m boven mijn bed gehangen en nu slaap ik altijd fijn. Je hebt ook fijne knutselspullen.”